Viltspårkurs för nybörjare i Bjursås/Rättvik

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av att lära dig att lägga viltspår och träna din hund för att kunna gå ett viltspårprov i anlagsklass. Du får gärna ha målet att jobba vidare mot öppenklass och eftersöksspår. Du behöver kunna arbeta tillsammans med annan kursdeltagare och lägga spår i olika terräng.

Plats
Vi kommer att vara i skogarna kring Bjursås och Rättvik, marktillgången avgör. Exakt var vi träffas kommer i PM för kursen.

Kurstillfällen
Vi kommer att starta kursen bara snön gått bort. Information till deltagarna om tid och plats kommer så fort förutsättningarna finns. Vi kommer att ha fem kurstillfällen. Första veckan kör vi tisdag och torsdag. Även vecka två ses vi tisdag och torsdag. Därefter får de som vill och kan erbjudande att gå ett anlagsprov. Vi hjälper till att boka prov hos domare. Träff fem bestämmer vi datum tillsammans.

Kursupplägg
Varje träff varvas med teori, spårläggning och spårarbete. Vi kommer att gå igenom material och grunderna för spårläggning samt lägga upp planer för dig och din hund. De följande tre träffarna bygger vidare på kraven för ett anlagsprov. Därefter finns möjlighet att gå ett anlagsprov för de som vill och kan. Den sista träffen sker efter anlagsprovet. Då går vi igenom hur du och din hund kan träna vidare för att klara öppenklass prov. Du får också träna på att lägga svårigheter i öppenklass samt gå dem med din hund.

Anmälan
Via Studiefrämjandet i Falun senast 26 mars, därefter kan du anmäla dig till reservlistan.
Alla hundraser är välkomna men då kursen arrangeras i SSRK´s regi har medlem med spaniel eller retriever förtur fram till sista anmälningsdag.
Kurskostnad 1200 kr för SSRK medlem, övriga 1300 kr. Tillkommer 450 kr om du vill gå anlagsprov. Max 8 deltagare

Kursledare
Ewa-Lisa Hoel 070-509 33 14 viltspar@ssrk-dalarna.se
Karin Lundin 070-606 96 48 karin.lundin@hotmail.com