Pinncupen 2023

Det var en trevlig dag, alla deltagarna verkade trivas och tycka att det var en rolig tävlingsform. Spåret är betydligt svårare än ett ÖKL-spår. Att gå helt ensam med hunden utan domare blir mer som en eftersöksliknande situation. Det kräver också lite mer av föraren som förutom att läsa hunden och ta sig fram i terrängen även ska hinna se och samla in de fynd i form av träknappar och pinnar som är utplacerade i spåret.

Spåret var ca 850 m långt, hade legat ca 20 timmar och innehöll en hel del klurigheter. Spåret som var draget med vildsvinsklöv men gick igenom ett spår av älg som var draget i en ögla runt en del av spåret. Älgklöven fanns inte kvar men flera hundar växlade över på älgen och hade svårt att släppa det spåret när det tog slut vid vägen. Av de 16 startande var det 9 ekipage som tog sig ända fram till spårslutet och fann vildsvinsklöven. Det fanns förutom startlegan ytterligare 4 legor längs spåret och 8 pinnar av olika svårighetsgrad och värde i poäng. Lite blod fanns endast på startsträcka och i legorna.

Maxtid: 60 min, maxpoäng 619

Vi gratulerar de fem pristagarna på pallen
1, Country Look’s Star Quality, Anders Hagberg, Karlstad 2, Yazzepeak’s A High Performance, Elisabeth Wallin, Dala-Järna
3, Riverbreeze Buzzy Baloo, Jan-Inge Glenberg, Fotskäl
4, Wild´n Beauty´s Send No Bills, Anders Henningsson, Hedemora
5, Luna Fie, Anders Lundin, Rättvik

 

Deltagare och medföljande bjöds på hamburgare och hembakt fika vid återsamlingen innan prisutdelningen. Arrangemanget flöt på bra och till och med vädret var på vår sida, lagom varmt för hundarna i år.

Vi säger stort TACK till sponsorerna som var generösa med priser och alla deltagare fick en goodiebag med sig hem. Tack också till alla spårläggare och andra funktionärer som hjälpt till med mat och annat.