Gustaf Nilsson

Gustaf Nilsson, Skuggarvet, avled den 12 juli, efter några års tapper kamp mot cancer.
Så sent som några veckor före sin död samlade han sina sista krafter och åkte med husvagn till Fosen i Norge, en sträcka på 120 mil, där han blev provbäst och fick ett förstapris med sin kära Flisan.
Gustaf har levt med och för sina hundar i nästan fyrtio år. Dino, från Willy Gustafssons ( Iliaden) uppfödning, kom att bli hans första labrador. Därefter har ytterligare elva hundar passerat revy, som under Gustafs skickliga hantering och träning kammat hem ett stort antal svenska, norska och även nordiska championat.
Cita, en tik ur hans egen uppfödning, lyckades med konststycket att vid ett WT i Gagnef för några år sedan uppnå imponerande 100 poäng.
Dessutom har Gustaf varit domare i viltspår och utfört ett otal enskilda spår och deltagit i olika större viltspårscuper.
Förutom sina egna hundar har Gustafs och Ingegerds hem alltid varit öppet för goda vänners hundar, när mattar och hussar varit på semester, eller när någon vän behövt hjälp med träning.
Gustaf som person var lugn och trygg. Han var en trivselfaktor i de träningsgäng han varit med i och han har hjälpt många hundägare med med både råd och uppmuntran när saker och ting har trasslat.
Gustaf var en sann hedersman, pålitlig och lojal och med en lågmäld och underfundig humor.
Han är djupt saknad.
För SSRK genom Leif Hernefalk

En kommentar

  • Kristina Lindqvist

    Jag har haft förmånen att få allt detta av denna Otroliga Underbara Man ! Det ingick i köpet av vår älskade Rondie ! Hon är det största beviset på vilken fantastisk Hund Människa han var! Vi saknar honom oerhört. Kristina och Rondie .