Info från Mars Petcare

MARS PETCARE AVISERAR UTÖKNING AV FRIVILLIG ÅTERKALLELSE AV ETT BEGRÄNSAT ANTAL PEDIGREE TORRFODER PRODUKTER

Sverige 15 JAN – Idag tillkännager Mars Sverige en utökning av den proaktiva återkallelsen av ett begränsat antal PEDIGREE produkter. Dessa produkter uppfyller inte våra höga kvalitets- och säkerhetsstandarder och kan innehålla nivåer av D-vitamin som kan skada ditt husdjur om de konsumeras under flera veckor. Därför vidtar vi denna proaktiva åtgärd för att hämta de listade produkterna.

Vi ber konsumenter som har köpt specifika, berörda produkter om att omedelbart sluta ge det till sitt husdjur och kontakta vår konsumenttjänst för mer information.

Om du har gett dessa produkter till ditt husdjur och i händelse av att det visar tecken på sjukdom såsom överdrivet drickande och urinering, rekommenderar vi att du söker veterinärråd.

Nedanstående batchnummer och bäst före datum är de enda produkterna som påverkas.
Mars Sverige samarbetar med alla våra distributörer och återförsäljare för att säkerställa att de återkallade produkterna inte längre säljs och tas bort från lager.

Hos Mars Petcare tar vi vårt ansvar gentemot husdjur och deras ägare på största allvar. Vi bryr oss mycket om husdjur och vill verkligen be om ursäkt för den oro som detta orsakar. Husdjursägare som har frågor om återkallelsen bör kontakta Mars Petcare konsumenttjänst på telefonnummer: 020–350 600 eller via e-mail: contact@se.mars.com