Info från Mars Petcare

MARS PETCARE AVISERAR UTÖKNING AV FRIVILLIG ÅTERKALLELSE AV ETT BEGRÄNSAT ANTAL PEDIGREE TORRFODER PRODUKTER

Sverige 15 JAN – Idag tillkännager Mars Sverige en utökning av den proaktiva återkallelsen av ett begränsat antal PEDIGREE produkter. Dessa produkter uppfyller inte våra höga kvalitets- och säkerhetsstandarder och kan innehålla nivåer av D-vitamin som kan skada ditt husdjur om de konsumeras under flera veckor. Därför vidtar vi denna proaktiva åtgärd för att hämta de listade produkterna.

Vi ber konsumenter som har köpt specifika, berörda produkter om att omedelbart sluta ge det till sitt husdjur och kontakta vår konsumenttjänst för mer information.

Om du har gett dessa produkter till ditt husdjur och i händelse av att det visar tecken på sjukdom såsom överdrivet drickande och urinering, rekommenderar vi att du söker veterinärråd.

Nedanstående batchnummer och bäst före datum är de enda produkterna som påverkas.
Mars Sverige samarbetar med alla våra distributörer och återförsäljare för att säkerställa att de återkallade produkterna inte längre säljs och tas bort från lager.

Hos Mars Petcare tar vi vårt ansvar gentemot husdjur och deras ägare på största allvar. Vi bryr oss mycket om husdjur och vill verkligen be om ursäkt för den oro som detta orsakar. Husdjursägare som har frågor om återkallelsen bör kontakta Mars Petcare konsumenttjänst på telefonnummer: 020–350 600 eller via e-mail: contact@se.mars.com

Årsmöte 2021 SSRK Dalarna

På grund av det rådande läget med Coronapandemin och de restriktioner som utfärdats, kommer SSRK Dalarna att ställa in det utannonserade årsmötet 21 mars 2021.

SKK har givit dispens för de avdelningar som hann hålla sina årsmöten förra året och meddelat att de får skjuta fram årsmötet ett år. Vi kommer att göra ett sedvanligt bokslut och en verksamhetsberättelse som kommer att genomgå revision som vanligt.
Alla årsmöteshandingar (Verksamhetsberättelse för 2020 med bokslut och revisionsberättelse samt Verksamhetsplaner och en rambudget för 2021) kommer att presenteras på Avdelningens hemsida senast 2021-03-14.
Har du några synpunkter på dokumenten skickas de till: Gunilla, sekreterare@ssrk-dalarna.se
De ledamöter som i dag ingår i styrelsen förlänger sina mandat ett år till.

Covid 19 Info SKK 2021-01-12

SKKs åtgärder mot covid-19
Regeringen har tagit beslut om en ny pandemilagstiftning som ska hjälpa myndigheterna att snabbt kunna besluta om ändringar för verksamheter och personer.
 
CS kommer vid sitt nästa möte den 29 januari se över och eventuellt besluta om förändringar i nuvarande restriktioner.
 
Så påverkas SKK-organisationen
Utifrån rådande läge har Svenska Kennelklubben beslutat att förlänga de nu gällande åtgärderna att gälla till och med 28 februari 2021. Denna period kan komma att förlängas om behovet kvarstår.
• All verksamhet inom SKK-organisationen som samlar fler än åtta personer ställs in. I antalet åtta ska även funktionärer räknas in.
• Verksamhet inomhus ska inte genomföras.
• Verksamhet utomhus som inte samlar fler än åtta personer kan fortfarande genomföras men med stor hänsyn till de gällande allmänna råden från Folkhälsomyndigheten.
 
Citat från Folkhälsomyndigheten:
”Du är skyldig att vidta försiktighetsåtgärder för att skydda dig själv och andra mot spridning av covid-19. Du ska själv tänka igenom hur du kan undvika att bli smittad och hur du kan undvika att smitta andra. Du ska visa hänsyn till dina medmänniskor, vilket är särskilt viktigt i förhållande till personer i riskgrupper. ”
 
Ytterligare information finns på www.skk.se

Vinterträning Lisselhaga

Inomhusträning vintern 2020/2021
Under vintern bjuder SSRK Dalarna in medlemmar till fem inomhusträningar i Lisselhaga Ridhus.
Lördagar, kl 10-12
 
12 dec – Inställt pga rådande Covid situation
9 jan – Inställt pga rådande Covid situation
6 feb
6 mars 
Den första timmen ägnas åt valpträning, timme två tränar vi hundar i ålder från 10 månader och äldre. Träningarna vänder sig till dig med spaniel eller retriever. Lisselhaga ridhus ligger på Naglarbyvägen 36 i Gustafs, mellan Säter och Borlänge. 
Kontaktträning valp 4-9 månader
Kl 10-10.45
Här får du under handledning prova praktiska kontakt- och samarbetsövningar som är belöningsbaserade. Övningarna kan anpassas efter din hunds förutsättningar och fungerar som tips på vad du kan träna vidare på hemma för att börja bygga grunden till stadga, kontakt och följsamhet. 
Träningen läggs upp med tanke på att kunna hålla avstånd till varandra. Ridhuset delas in olika rutor med några hundar i varje, deltagarna jobbar en stund i varje ruta och skiftar sedan till nästa övning. Max 16 hundar per träningstillfälle. 
Instruktörer: Pernilla Astemark Hjelm och Marita Danemyr 
 
Anmälan
Föranmälan krävs, anmäl via länken HÄR
Under 2020 krävs inget medlemskap i SSRK för att delta i valpträningen, passa på att prova träningarna i november och december. Anmäl dig till ett eller flera tillfällen.
Anmälan öppen till 7/11 och 12/12. Träningarna i jan-mars öppnar för anmälan den 13/12.
Sista anmälningsdag till träningen är fram till kl 16 på fredagen, alltså dagen före aktuell träning.
Kostnad 50 kr/gång, betalas på plats kontant eller Swish 
 
Vinterträning för hundar från 10 månader och uppåt
Kl 11-12 
Här är det olika instruktörer/inspiratörer som leder träningarna. Upplägget kan därför variera lite från gång till gång. Övningarna som får oss att hålla igång lite under vintern handlar mest om vardagslydnad, följsamhet och kontakt. 
 
Ingen föranmälan, drop-in.
Kostnad 50 kr/gång, betalas på plats kontant eller Swish.
 
Vi ber alla visa hänsyn och respektera gällande rekommendationer kring Covid-19. Håll avstånd, god handhygien och stanna hemma om du har några som helst förkylningssymtom. 

Nya rutiner för röntgen av leder

Nu lanserar SKK en ny tjänst för dig som ska röntga din hunds höfter eller armbågar. Tjänsten kallas kort och gott SKK röntgenavläsning och innebär att du som hundägare betalar för avläsning och registrering av resultaten innan du bokar tid hos din veterinär.
 
Tidigare har den som röntgat sin hund betalat för såväl själva undersökningen som SKKs avläsning och registrering på veterinärkliniken. SKK har sedan fakturerat kliniken för avläsningen. I den nya e-tjänsten SKK röntgenavläsning kommer hundägaren istället att betala för avläsningen i förväg direkt till SKK. Hundägaren fyller i alla uppgifter om hunden och godkänner att resultaten får publiceras på skk.se med hjälp av bank-ID. Avläsningsavgiften betalas direkt med kontokort och gäller ett år. När du sedan bokar tid hos din veterinär finns alla uppgifter redan i systemet och både du och veterinären slipper hantera några papper. Själva undersökningen betalar du på veterinärkliniken precis som tidigare.
 
SKK röntgenavläsning införs successivt över landet
Den nya tjänsten SKK röntgenavläsning har redan testkörts på Universitetsdjursjukhuset i Uppsala under sommaren och under augusti kommer ytterligare några medelstora kliniker att testköra systemet. Därefter införs de nya rutinerna på klinikerna enligt följande:
 
Vecka 37–38 i Norrbotten, Västerbotten, Jämtland, Västernorrland och Gävleborg
Vecka 39-40 i Dalarna, Värmland, Västmanland, Örebro, Uppsala, Södermanland och Stockholm
Vecka 41–42 i Västra Götaland, Östergötland, Jönköping, Halland. Kronoberg, Kalmar, Skåne, Blekinge och Gotland
 
Det här innebär att du som planerat att röntga din hund från vecka 37 och bor i Norrland kan beställa din röntgenavläsning redan nu. Det är dock viktigt att du först kontrollerar med din veterinärklinik att de kommer att ansluta sig till systemet enligt plan. Observera att tidplanen ovan är preliminär och att införande i Svealand och Götaland kan komma att skjutas framåt om problem i systemet skulle uppstå.
 
Resultatet via mejl
När röntgenbilderna är bedömda av SKKs avläsare skickas resultatet till dig som hundägare via mejl och publiceras på SKK Hunddata och SKK Avelsdata. Du skriver själv ut din hunds röntgencertifikat, som nu fått ett nytt utseende.

Länk till Nya rutiner SKK

Granngården & SSRK Dalarna

Är du medlem i Granngårdens kundklubb? Då kan du också hjälpa din förening!! 
 
SSRK Dalarna har ett föreningsavtal med Granngården, vilket gör att när medlemmar handlar och notar sina köp på sitt klubbkonto, så kan även SSRK Dalarna som förening få tillgodogöra oss bonus, som vi får i form av presentkort. Två gånger om året. Jättebra att ha för att t.ex. kunna använda som priser inom vår verksamhet
 
Koppla ditt klubbmedlemskap till din förening
Är du både medlem i Granngårdens kundklubb och medlem i en förening med föreningsavtal? Utöver att själv få 2% bonus på dina köp kan du då även ge 2% avkastning till din förening. Bonusen betalas ut i form av presentkort två gånger om året till din förening.

Låter det intressant?!?
Gå in på Granngården.se/kundklubb och läs mer. Där står hur allt går till. 

Gör så här
Gå in på ”mina sidor” och lägg till din förening under ”kontaktuppgifter”. Du kan också kontakta vår kundjänst via vår chatt eller maila till order@granngarden.se för att få hjälp med att koppla ditt klubbmedlemskap till din förening.
 
1 2