Jubileumsmiddag 30 ÅR – Inställd

Inställt pga rådande situation med Covid-19

VÄLKOMMEN TILL RANKHYTTANS HERRGÅRD
En herrgård inbäddad i historien, med anor från 1200-talet. Det var här som Gustav Vasa började sin
färd genom Dalarna. Rankhyttan är belägen vid Vikasjön 2 mil söder om Falun.

SSRK Dalarna har den äran att bjuda in dig som är medlem till en Jubileumsmiddag den 13 juni, på kvällen efter vårt KM.
 
Vi kommer att bli serverade en härlig buffé med kaffe och tårta efter.
Bordsvatten ingår, vill du ha något annat att dricka, finns det att köpa där.
Som medlem får du middagen till det subventionerade priset 150 kr  (icke medlem 250 kr)

Anmälningslänk kommer ”här” när det blir klart. 

De har 37 bäddar, fördelade på 17 rum. Plats med el för husvagn finns också

Familjedag 2020 – Inställt

SSRK Familjedag är tillsvidare Inställd pga nuvarande situation med Covid-19. 

Vi återkommer om det blir nytt datum.

// Styrelsen SSRK Dalarna

Program:
Kl 13:30
I vår utställningsring får alla barn delta i “barn med hund”.
Efter det kan även vuxna ställa i gruppen “jägare med hund”.
Kl 14:00
Uppvisning viltspår
Kl 14:30
Uppvisning apportering
Kl 15:00
Uppvisning tolling
Kl 15:30
Rasparad
Försäljning av korv med bröd kommer att finnas under hela
eftermiddagen.
OBS! Ingen anmälan krävs!
VÄLKOMNA!

WT Älgparken – Inställt

Detta Workingtest är inställt pga situationen med nuvarande Corona viruset

Tid: 11/7-20
Plats: Älgparken Långshyttan
Pris: 300:-
Anmälan på SSRK Dalarnas hemsida öppnar 1/3-20, Stänger 29/6-20
 
Provledare: Anders Eriksson 070-627 30 17 anders.post@telia.com
Kommisarie: Ann Eriksson 070-204 73 35 erikssonann68@gmail.com
 
Betalning: BG 805-6608 SSRK Dalarna Sektion Södra

Uttagning Viltspårsmästerskap 2020

Datum 2020-05-21
Rätt att deltaga: Spaniel/retriever vars ägare är medlem i SSRK Dalarna.

Hunden skall minst ha erhållit första pris i öppen klass. En hund per förare får anmälas till uttagningen.

Avdelningsuttagningen: Västerbergslagen, plats och datum ej klart kontakta viltspåransvarige Ewa-Lisa Hoel, viltspar@ssrk-dalarna.se
Anmälan:  senast 1 maj. 
Avgift för deltagande 350 kr.
 
Viltspår SM: kommer att arrangeras 1-2 augusti I Sikfors utanför Piteå  av avdelningarna Västerbotten och Norrbotten tillsammans. För uppdaterad info SSRK Dalarnas hemsid

Regelrevidering Viltspår

Viltspårsregler skall revideras 2022.
Gör din röst hörd genom att ge synpunkter på gällande regler i kommande remissrunda.

Klicka på Regler Viltspår

Skriv in dina synpunkter nedan och skicka in till ansvariga inom Viltspår.
//Tack för ditt engagemang

Norska hundar åter välkomna!

SKKs centralstyrelse har i dag beslutat att från och med 1 oktober kan norskägda hundar åter delta i svenska arrangemang. Norska kennelklubben har hävt stoppet för utställningar, prov och tävlingar och norska landslag kan nu delta på internationella hundtävlingar.
Orsaken till sjukdomsutbrottet hos hundar i Norge är fortfarande okänd, men troligen smittar det inte mellan individer. Antalet hundar som insjuknar blir också färre och färre varför norska kennelklubben gav klartecken till att utställningar, prov och tävlingar nu kan genomföras som planerat.
 
SVA ger lugnande besked
Även om det är ett allvarigt sjukdomsutbrott har Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, gjort bedömningen att det inte finns någon anledning till oro för att det skulle sprida sig från hund till hund och vi skulle få ett utbrott i Sverige.
 
Lugn, ”svenska hunden” var inte svensk
Det har spridits en uppgift om att en svensk hund har dött på grund av den ”norska smittan”. Detta stämmer inte, hunden var inte från Skandinavien. Hunden avlivades på grund av en kronisk sjukdom och har alltså inget samband med den norska utredningen.
 
Myndigheten SVA har ständig kontakt med veterinärer i Sverige och Norge. Kommer det nya uppgifter så går SVA ut med den informationen på sin webbplats.
 
Hur gör Sverige och andra länder?
Från och med 1 oktober häver alltså Svenska Kennelklubben, SKK, stoppet för norskägda hundar att delta på utställningar, tävlingar, prov och beskrivningar. Även den finska kennelklubben gör samma sak, men från och med 27 september.
 
Det finns inte heller längre några rekommendationer att inte resa till och från Norge med hunden.
 
Norge rekommendera övriga länder att häva sitt förbud för norska deltagare, så fler lär följa efter. 
 
Hjälp oss att sprida rätt information!
Vi är tacksamma om du kan hjälpa till och sprida korrekt information så inte alla hundägare blir oroliga i onödan. Bästa sättet är att hänga med vad som händer på SVAs webbplats.
 
Viktiga råd till hundägare:
Kontakta alltid veterinär om din hund får symptom som du tror kan kräva veterinärvård. Om en hund har diarré och kräkningar beror det sällan på en infektion. Men eftersom du inte kan vara säker, så bör du inte låta en sjuk hund vistas bland andra hundar.
Har du en frisk hund ska du ändå alltid göra en bedömning om det är lämpligt att din hund ska träffar andra hundar eller inte. Men det finns ingen anledning att hålla hunden kopplad mer än du brukar, eller att avstå från att låta hundar träffas som vanligt.
Är du ändå osäker och funderar över hur du ska göra med just din hund? Kontakta din veterinär, klinik eller djursjukhus för råd.
Häng med i senaste informationen
SVA – sjuka hundar i Norge
Norska Kennelklubben, Update: Serious illness in dogs
Norska Veterinärinstitutet
Mattilsynet
Tidigare information från SKK:
Stopp för norska hundar till 30 september – SKK den 16 september
Vädjan till norska jägare med hund – SKK den 12 september
Fortsatt stopp för norska hundar – SKK den 11 september
Okänd sjukdom drabbar hundar i Norge – SKK den 5 september

Fortsatt stopp för norska hundar att delta på evenemang i Sverige

SKKs presidium har 2019-09-10 beslutat att stoppet för norska hundar att delta på svenska utställningar, prov, tävlingar och beskrivningar kvarstår och gäller tills vidare.

Nytt beslut tas vecka 38.

Bifogar nedan en sammanfattande kunskapsbild från Norge per den 9 september. Utöver detta hänvisas till de tre länkar som skickades ut i förra veckan. Att notera är att NKK beslutat ställa in samtliga arrangemang kommande helg och nytt beslut tas den 16 september. NKK har vidare beslutat att inte skicka landslag till olika internationella tävlingar som sker kommande helg.

I övrigt hänvisas till www.skk.se där ny information kommer att läggas ut löpande.

The situation in Norway is still serious, and the Norwegian Veterinary Institute and the Norwegian Food Safety Authority are working continuously to try to find the background and triggers for the disease. This is what we know so far and our action for the moment: 
 
• Approximately 25 dogs are dead. It is not confirmed that all died from the same disease, but the symptoms appear to be comparable. Reports on sick and deceased dogs are coming in every day, so the situation is still ongoing.
• There is currently no conclusion as to what causes the disease. 
• The symptoms are as in last week: heavy bloody diarrhoea with blood, escalating rapidly. Some dogs have been vomiting, but not all.
• The Norwegian Veterinary Institute and the Norwegian Food Safety Authority have performed autopsies on 10 dogs. Latest news (today 15:30): 6 of the autopsies + test from one surviving dog shows the bacteria Providencia alcalifaciens. They will continue with several autopsies and other tests to try to reach conclusions about the causes. 
• The advice from Norwegian Veterinary Institute and the Norwegian Food Safety Authority is still to avoid contact between dogs, in case the disease is contagious.
• The Board of the Norwegian Kennel Club has this afternoon decided that all shows, trails and competitions are cancelled this week, until September 16th
• The Board also decided that NKK will not send national teams to FCI Championships until further notice.
• The Board’s recommendation is that our members do not attend official activities abroad.
 

Norsk Kennel Klub har ställt in flera av helgens evenemang efter att hundar i Norge drabbats av en allvarlig sjukdom.

Bla Mesterskapshelgen 2019.

Nu har SKK beslutat att tillfälligt inte tillåta hundar boende i Norge att delta på utställning, prov, tävling och beskrivning i Sverige.
De senaste dagarna har flera hundar i Oslotrakten fått uppsöka veterinär på grund av kraftig diarré och i några fall kräkningar. Hundarnas allmäntillstånd har försämrats snabbt och några har avlidit. Mattilsynet och Veterinærinstituttet i Norge misstänker att det rör sig om en allvarlig smittsam sjukdom, men orsaken är ännu okänd. Det finns rapporter om liknande fall i andra delar av Norge men om det rör sig om samma smitta är inte säkerställt.
 
Norsk Kennel Klub ställer in evenemang
Med anledning av sjukdomsutbrottet har Norsk Kennel Klub beslutat att ställa in flera utställningar, prov och tävlingar i helgen. Mattillsynet har även uppmanat hundägare i Oslotrakten att undvika närkontakt mellan hundar på promenaden.

Inga norska hundar på svenska evenemang

Idag beslutade Svenska Kennelklubben, SKK, att tillfälligt inte tillåta hundar boende i Norge att delta på utställning, prov, tävling och beskrivningar i Sverige. Förbudet gäller till och med nästa vecka då situationen ska utvärderas och nya beslut fattas. Information har gått ut till alla klubbar inom SKK-organisationen.
 
Ta inte med hunden till Norge
Fram till att vi fått mer information från svenska och norska myndigheter om sjukdomsutbrottet avråder Svenska Kennelklubben från att resa med hund till Norge.
 
Känner du dig orolig?

Om du känner dig orolig för din hund, studera hunden och kontakta din veterinär om den drabbas av diarré och snabbt försämrat allmäntillstånd. Svenska Kennelklubben känner ännu inte till något fall i Sverige.

Se mer på SKK.se

Spånkorgscupen Våmhus 29-30 juni

30 hundar och förare samlades på lördagen för att gå öppenklass spår i Våmhus skogarna. På söndag gick ekipagen elitspår. Det var en varm och krävande helg för hundarna. Det var inte bara solen som tog på krafterna och fokus från de spårande hundar och deras förare,  utan störningar av vitt skilda slag  från ormar till björnar. 16 domare var aktiva under helgen för att alla 60 spår som skulle bedömas. 
 

Prispallen

1:a Hedda och Eva Hallén, Karlstad
2:a Twiggs all The Best och Elisabeth Haglund, Enskede
3:a Starflames Cbrioletti och Åsa Malm, Linköping

SPONSORER - SPÅNKORGSCUP 2019

DALARNA

MORA VAPENSMEDJA

FALUN

BORLÄNGE

MORA

1 2 3 4