Viltspårskurs mot Öppenklass i Hedemora

Välkommen till en viltspårkurs som vänder sig till dig vars hund har gjort anlagsprov eller gått en anlagskurs i viltspår. Det är en fortsättningskurs i viltspår med målet att klara ett öppenklass-prov.  Vi går igenom de moment som ingår i öppenklass; att söka upp spåret i startrutan, återgång och bloduppehåll i vinkel osv. Spårets svårighetsgrad ökas steg för steg. Vi arbetar två och två med att lägga spåren och du får därmed chansen att se hur olika hundar arbetar för att lösa spårets utmaningar. Att lära dig läsa din egen hund i spårarbetet är viktigt för ert fortsatta samarbete och eventuella provstarter.
 
Plats
Vi kommer att hålla till i skogarna utanför Hedemora, plats meddelas senare i PM.
 
Kurstillfällen/datum
Lördag-söndag 6-7 maj 2023
Tider lördag kl 9-17, söndag kl 9-16
 
Kursupplägg
Kursen genomförs över en helg med 2 dagar ute i skogen. Vi samlas på lördagen för ett kortare teoripass, därefter åker vi vidare till skogen för spårträning. SSRK tillhandahåller material för kursen, såsom blod/klöv/snitslar.
 
Anmälan
Via Studiefrämjandet i Falun. Klicka här för att komma till anmälan
Sista anmälningsdag 14 april. Därefter kan du anmäla dig på reservlistan. 
Vid avbokning senare än 7 dagar före start återbetalas inget av kurskostnaden. 
Alla hundraser är välkomna men då kursen arrangeras i SSRK´s regi har medlem med spaniel eller retriever förtur fram till sista anmälningsdag. Kursen tar åtta deltagare.
Kursavgift 1200 kr för SSRK medlem, övriga 1300 kr
 
Kursledare
Ledare för kursen är Anders Henningsson, diplomerad viltspårs instruktör och viltspårdomare. Samt Lars Ericsson, viltspårdomare med lång erfarenhet.
Anders tel: 073-5927887
Lars tel: 070-6937607