Viltspårskurs för Nybörjare

VILTSPÅRKURS för nybörjare

 
Kursen vänder sig till dig som är intresserad av att lära dig att lägga viltspår och träna din hund för att kunna gå ett viltspårprov i anlagsklass. Du får gärna ha målet att jobba vidare mot öppenklass och eftersöksspår. Vill du som bara aktivera dig och din hund så är ni lika välkomna. Du behöver kunna arbeta tillsammans med annan kursdeltagare och lägga spår i olika terränger. Alla raser är välkomna men SSRK raser har förtur om de anmält före sista anmälningsdagen.
 
Kurstillfällen
 
Vi kommer att vara i skogarna kring Bjursås och Rättvik, marktillgången avgör. Exakt var vi träffas kommer i PM för kursen.
 
När: Vi kommer att starta kursen bara snön gått bort. Information till deltagarna om tid och plats kommer så fort förutsättningarna finns. Vi kommer att ha fem kurstillfällen första veckan två vardagskvällar. Vecka två ses vi två vardagskvällar. Sista träffen bestämmer vi datum tillsammans. Därefter får de som vill och kan erbjudande att gå anlagsprov. Vi hjälper till att boka prov och hitta domare.
 
Kursupplägg
 
Varje träff varvas med teori, spårläggning och spårarbete. Vi kommer att gå igenom material och grunderna för spårläggning samt lägga upp planer för dig och din hund. De följande tre träffarna bygger vidare på kraven för ett anlagsprov. Därefter finns möjlighet att gå ett anlagsprov för de som vill och kan. Den sista träffen sker efter att vissa kanske redan gått anlagsprovet. Då går vi igenom hur du och din hund kan träna vidare för öppenklass prov. Du får också prova på att lägga svårigheter i öppenklass samt gå dem med din hund.
 
 
 
 
Studiefrämjandet i Falun senast 26 mars
 
Kurskostnad 1500 kr. Tillkommer 450 kr om du vill gå anlagsprov
 
Kursledare Ewa-Lis Hoel 070-509 33 14 viltspar@ssrk-dalarna.se Karin Lundin 070-606 96 48 karin.lundin@hotmail.com