Viltspårskurs nybörjare (Mora)

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av att lära dig att lägga viltspår och träna din hund för att kunna gå ett viltspårprov i anlagsklass. Du får gärna ha målet att jobba vidare mot öppenklass och elitspår. Du behöver kunna arbeta tillsammans med annan kursdeltagare och lägga spår i olika terränger. Alla raser är välkomna men då kursen arrangeras i SSRK regi så har medlem med SSRK raser förtur. Kursen tar åtta deltagare.

Kursens plats
Vi kommer att träffas i Mora
 
Kurstillfällen/datum
Kursen startar när det blivit barmark, preliminärt i april. Kursen är fördelad på fyra träffar under april, 19/4, 21/4, 26/4 och 28/4 kl 18.00 till 20.30. Skulle det bli problem med att det kommit mer snö och barmark saknas, kan kursdagarna senareläggas till maj.
 
 
Kursupplägg
Varje träff varvas med teori, spårläggning och spårarbete. Första träffen kommer vi att börja med att gå igenom material och grunderna för spårläggning samt lägga upp planer för dig och din hund. De följande tre träffarna bygger vi vidare på kraven för ett anlagsprov. 
 
Efter genomgången kurs kan vi hjälpa till att boka Anlagklass spårprov för de som vill. För att kunna starta på ett anlagsprov måste hunden ha fyllt 9 månader. Spårprovet kostar 400 kr och betalas separat.

Anmälan
Studiefrämjandet i Falun Klicka här för anmälan
Kurskostnad 1100 kr för SSRK medlem, annars 1200 kr

Kursledare
Roger Svensson
roger.svensson@moramail.se
070-658 24 68
 
Eva Back eva.back@moramail.se 070-374 27 28