Spånkorgs cupen 2018

Spånkorgscupen 2018 klar. Många duktiga hundar har spårat i värmen.
Vinnare Anders Henningsson med Geltman’s Porter Sunlight. Tvåa Björn Karlsson med Twiggs All The Time. Trea kom Malin Holm med Aktivia’s Hertz Di Matti.

Årets upplaga av Spånkorgscupen blev en svettig uppgörelse på mer än ett sätt. Vi hade målet att alla som anmälde sig skulle få starta. Det innebar att det blev ett stort jobb att ”jaga domare”.  Vi fick ihop dem men de sista dagarna innan cupen fick tre domare förhinder att komma. Så Sören Larsson fick bråda dagar att åka runt och kolla samt lägga om spårmarker så att vi kunde fördela de extra spår som kom på övriga domare. Men fredag eftermiddag fick vi alla marker att lägga spår på.
 
Värmen som solen bjöd på lördag eftermiddag var stekande het och marker som knastrade som maräng vid varje steg. När genomgången var klar vid skjutbanan i Våmhus så skingrades alla domare ed sina ekipage ut i skogarna kring Våmhus.  I år hade vi deltagare ända från danska Snekersten till Docksta i Västernorrland.  

Aston och huse laddad för ökl spår med sin domare Ulrika

Lördagens öppenklasspår kom att visa sig var nog så svåra med värme, viltstörningar av olika slag. Efter sammanräkningen första dagen så kom en hund upp till maxpoäng 80p. Det var Twigg´s All The Best med Elisabeth Haglund  tätt följd av Gästgivargårdens Igor och Caisa Johansson.

Några av förarna laddar för söndagen spår

Söndagens eftersöksliknade spår blev ännu en prövning i värmen för deltagarna. Starten var uppbyggs som om två älgar sprungit bredvid varandra i en stor cirkel. ett område på ca 50-75 m. Där inne någonstans fanns en skottplats. Sedan bar spåret i väg med en stressad skadskjuten älg. Skadskjuten i mun. Han har stannat på en plats och ruskat blod kring sig. Sprungit i zick zack och i långa fngrar. Älgen blir sedan uppstött ut lega och skjuten så det stänker i busken eller trädet. Vidare till platsen på andra sidan vägen där målet finns med älgklöven. Men där också räven lämnat en rådjursklöv, allt för att se om hunden håller sitt id spår/ störs och byter klöv eller föraren inte är uppmärksam på vilket vilt vi spårar.

Domargänget

Tack till alla deltagare, domare och funktionärer som gjorde denna helg tillsamman till en svettig, rolig och lärorik helg. Nästa år har vi 10 års jubileum och då ska vi ladda med ”extra ammunition” för att få till en spännande helg.

Förutsättningar

Prislista