1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Resultat 2015 Viltspår

Redovisning av Viltspår 2015. Klicka på denna länk.

Tisjön 2015

Tisjö provet 2015 är avgjort.
tsjon2015 
Vinnare Bengt Cervin och Astrosprings Oriana från Malung. Tvåa Lars Andersson och Huntley's Amazon Anya från Reftele och trea Åsa Malm och Goldflames Qymric Czwizgy.
 
IMG 0003 
 IMG 0001
 IMG 0002
2015 09 06 058 
 2015 09 06 059
 2015 09 06 060
 2015 09 06 127

Dalarna Spårar till framgång !

Sverige vann Nordiska mästerskapen 2015 !
I laget återfanns tre st Dalahundar ! Mycket stort grattis till er och hela laget !
 Dalahundarna 1
Dalahundarna: Karin med Fie, Anders med Clara och Håkan med Allis.

 

NM i Viltspår 2015

Sverige segrade i Nordiska mästerskapet i viltspår där tre "Dalahundar" deltog. Anders med Clara blev andra bästa hund på provet och Karin med Fie 3:e bästa hund, segrade som bästa hundar gjorde Norge och Danmark på en delad första plats. Provet arrangerades av SSRK Östra och ägde rum i Nävekvarn i Sörmland. Provet delades upp på två dagar där första dagen (lördag) var ett öppenklass prov som bedömdes av två domare. Dag två (söndag) var ett elitspår med många svårigheter som hundarna skulle markera, bla 4 sårlegor, vägövergångar samt långa sträckor som var oblodade. Även provet dag två dömdes av två domare. På andra plats i NVM kom Danmark, tredje Norge och fjärdeplats Finland. 2016 arrangeras NVM i Finland. 
Sverige segrande lag NVM 1 
 Här ses det segrande svenska laget: Fr v Ingela Norrby med Searoad´s Quality At Your Service, Jan-Eric Nilsson med Anoifs Granit, Karin Björck med Wild´N Beauty´s No Problem, Anders Henningsson med True Dice Cute Clarissa, Håkan Stenman med Merjano´s Hello Dolly och Karin Lundin med Lab Magic´s Fie. På andra plats kom Danmark, trea blev Norge och Finland kom på fjärde plats.
Dalahundarna 1 
 Dalahundarna: Karin med Fie, Anders med Clara och Håkan med Allis

Spånkorg 2015

Årets prispall.
 Pallen
 Vinnare Gunilla Erlandsson med Flatterhafts Les Paul
2:a Anders Henningsson med True Dice Clarissa
3:a Roger Svensson med Flyingtollers Jasmine
I fint väder och med ett härligt gäng med startande hundar och förare genomfördes cupen.Årets spår hade ”markeringar” som signum. Det var en trolig skadskjuten älg som skulle spåras upp. Spår efter gubbe och hund vid spårstarten som gjorde ett misslyckat försök att spåra ställde till det för en del ekipage. Sedan var de märg och hår i buske samt tre olika sårlegor som hår/ blod, blod/ben samt den sista som innehöll våm/hår/blod, viket var svårt för väldigt många förare att ”sätta ord på fyndet”. Till sist var det fårdoft som skulle passeras utan att störas.
Årets domare var Sören Larsson, Gustaf Nilsson, Lars-Göran Hagberg, Conny Gunnars, Raymond Hellgren, Karin Lundin och Ewa-Lisa Hoel.

Sponsorer SSRK

Uppfödare