1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Utställningsträning Borlänge

Söndagen 31 augusti hölls en utställningsträning i Borlänge. Det var ca 20st hundar i olika åldrar och raser som kom för att träna inför våran inofficiella utställningen den 21/9 på Falu Bk.
Lite bilder från träningen.
ut 1
ut 2
ut 3

SSRK på besök

SSRK besökte Näs fritidsgård.
En kväll i maj var vi några från SSRK som besökte Näs fritidsgård i Hosjö utanför Falun för att prata och visa hund.
Vi hade fått en förfrågan från organisationen Green Team genom Studiefrämjandet om vi kunde ordna så en grupp ungdomar från åk 6 kunde få umgås med hundar. Dessa ungdomar har under våren träffats för att provat på olika fritidsaktiviteter. Hund var ett tema som stod på programmet. Det var en härlig kväll med positiva ungdomar som provade på lydnad, mys och apportering gladerligen. Möjligt är att kvackandet i samband med kastande av apporter var lite jobbigt och dummyn flyger ju inte alltid dit man tänkte sig! Många skratt bjöds det på och en trevlig kväll med härliga ungdomar.
 
GreenTeam 1
Hundarna Julia, Aida, Magda, Sivan, Saga och Bright tackar för kvällen!

Träningsdag Helena Lindström

Den 27 april hade SSRK Dalarna bjudit in till en träningsdag med Helena Lindström. Vi var 12 entusiastiska hundägare, som samlades i Ornästrakten för att få lite träning, goda råd och inspiration (8 st. med hundar och 4 st. utan hund). Kul att det kom så många från både norr och söder av Dalarna. Det kom t.o.m. deltagare ända från Gävleborgsdistriktet.
133241 

Dagen var en av de där härligt soliga och varma vårdagarna och det var säkert mycket varmt för våra duktiga funktionärer, Marita Danemyr och Pernilla Astemark, som gick ute på fältet hela dagen och kastade dummies och smällde.  

Det var i alla fall varmt och gott för oss andra, som ändå kunde sätta oss lite i skuggan emellanåt.  

 

Bra jobbat tjejer!!

152316

100248

Jag själv gick utan hund och tanken var att få lite ”igångsättningspuffar” tills jag och min nya lilla labrador ska börja träna, det var ju ett tag sedan jag tänkte i träningstermer. 

Kan bara konstatera att jag verkligen kände mig på G när jag åkte hem sent på eftermiddagen, svettig och trött men mycket nöjd och glad.

Helena var en mycket bra och inspirerande kursledare, som direkt tog tag i ev. problem eller funderingar och visade på hur vi kunde arbeta vidare. Riktigt bra med att få en så snabb återkoppling till vad vi såg hunden eller föraren göra. Vi fick mycket tid för att själva fundera och komma med frågor och det var många nyttiga AHA-upplevelser man fick. Även om jag inte förde hund själv, gav dagen jättemycket tankar att ta med sig!!!

Tack Helena och tack SSRKs utbildningsansvariga för detta goda initiativ.
Vid pennan Gunilla Holm Nyberg


 

Sponsorer SSRK

Uppfödare